Sosisli Soslu Makarna

24 Mart 2015 Salı


Malzemeler:(4 kişilik)
Makarnası için:
Yarım paket makarna
Bir tencere haşlama suyu
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak(ayıklanıp,ince kıyılmış)
2 adet sivribiber(ince kıyılmış)
1 adet domates(kabuğu soyulup, rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet küçük sosis(minik doğranmış)
1 silme çay kaşığı tuz (makarna ile sos karıştırıldığında, makarnaya da tuz tadı geçiyor. İstenirse tuzun yarısı pişmiş makarnaya, yarısı sosa da katılabilir.)
Çay kaşığının ucuyla karabiber ya da kırmızıtozbiber

(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Tencereye su koyulur ve harlı ateşte kaynatılır. Kaynayınca tuz eklenir ve makarnalar içine atılır.(Kapağı açık ve harlı ateşte) 5-6 kez karıştırılır.İçine çok az ayçiçek yağı da koyulabilir, yapışmaması için. Yaklaşık 8-10 dk., ara sıra karıştırarak pişirilir. ( Makarnalar, aldante yani diri bir şekilde haşlanmış olur. Paketlerin üzerinde de aldante pişirme süresi belirtiliyor.) Haşlandıktan sonra hemen suyu süzülür. Tencereye 2 yemek kaşığı  zeytinyağı koyulur, 5-6 sn. ısıtılır ve makarnalar yağın üzerine dökülerek karıştırılır.Ocak hemen kapatılır.
Sos için; ufak bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve kısık ateşte ısıtılır.İnce kıyılmış sarımsaklar eklenip 1-2 dk. kısık ateşte kavrulur. İnce kıyılmış biberler de eklenip 3-4 dk. kavrulur. Domates eklenip yaklaşık 4-5 dk. sotelenir.Ayrı bir küçük tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulup ısıtılır ve doğranmış sosisler eklenerek, kısık ateşte, yaklaşık 3-4 dk. sotelenir. Altı kapatılır. Ve domatesli sosun içine eklenir. Tuz, karabiber eklenip, birkaç kez karıştırılıp altı kapatılır.
Sos istenirse makarnanın tamamına, istenirse tabağa koyulan makarnanın üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyet bal şeker olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino