Kuskus Pilavı

29 Mart 2015 Pazar


Malzemeler:(4 kişilik)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy domates(rendelenmiş ya da kabuğu soyulup robotta çekilmiş)
2 su bardağı kuskus
3 su bardağı ılık su
1 silme tatlı kaşığı tuz
(Baharat miktarı ve çeşidi isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Kapaklı yayvan bir tencereye (kuşhane denen pilav tenceresine) yağlar koyulup eritilir. Eriyince içine domates eklenir ve kısık ateşte, ara ara karıştırarak, yaklaşık 4-5 dk. sotelenir. Daha sonra 2 su bardağı kuskus eklenip 1-2 dk. daha karıştırılır. 3 su bardağı su eklenir. Tuz eklenir, karıştırılır ve kapağı kapatılır. Orta ateşe getirilir ve suyun fokurdamaya başlaması beklenir. Su kaynayıp balonlar çıkarmaya başlayınca altı kısılır. Cam kapaklı bir tencere kullanmak bu açıdan çok faydalı oluyor. Ara ara pilava bakılır, su seviyesi kuskusun altına iner inmez kapak açılıp karıştırılır. Su seviyesi kontrol edilir. Kapak kapatılır. Kuskus, suyunu tamamen çekip tane tane oluncaya kadar da, ara ara kapak açılarak karıştırılır, suyuna bakılır. Böylece suyunu çok fazla çekip dibinin tutması engellenir. Kuskus suyu çekip tane tane olunca,(Kuskusun üzerine su dökülmesinden yaklaşık 20 dk. sonra) ocak kapatılır. Ben pilavı, kapağı açık bir şekilde demlenmeye bırakıyorum. Yaklaşık 10-15 dk.da kendine geliyor. Çok lezzetli, çok hafif bir pilav oluyor.Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino