Kırmızı Mercimek Çorbası

11 Mart 2015 Çarşamba


Malzemeler:(6 kişilik)
2 su bardağı kırmızı mercimek(ayıklanır, birkaç kez sıcak su ile yıkanır,üzerini geçecek kadar çok sıcak su koyulup, bu suyu çekip şişinceye kadar bekletilir.)
1 adet havuç(rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
1 adet kuru soğan(ayıklanmış, bütün olarak yemeğe atılacak. Mor kuru soğan, daha çok lezzet katıyor.)
2 diş sarımsak(ayıklanmış, bütün olarak yemeğe atılacak)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
10 su bardağı sıcak su
2 silme tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber( Baharat miktarı ve çeşidi isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Derin bir tencereye yağlar koyulur ve orta ateşte eritilir. Eriyince un katılır.Kaşıkla hızlıca çevrilerek yaklaşık 1 dakika kadar kavrulur. (Un kokusu çıkmalı ancak yanıp kahverengi olmamalı.)Hemen sıcak su koyulup karıştırılır.İçine robotta çekilmiş havuç koyulur. Soğan ve sarımsak ayıklanıp bütün olarak tencereye koyulur. Sıcak sudan şişmiş kırmızı mercimekte eklenip karıştırılır.Ve pişmeye bırakılır. Kapağı açık olarak, orta kısık ateşte, ara ara karıştırılarak yaklaşık 30 dk. pişirilir.Pişme esnasında üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınıp atılır. Alınmazsa, çorbaya geri karışıp acılık yapar.
Piştikten sonra baharatlar eklenip altı kapatılır. Ben çorbayı blender'dan geçiriyorum. Daha pürüzsüz bir çorba oluyor. En çok yaptığım, herkesin bayıldığı bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Yaz kış her zaman sofraların baş tacıdır mercimek çorbası. Dumanı üzerinde ve çok hafifte acıysa tadına doyum olmaz. Sarımsak koymak hiç aklıma gelmemişti ancak bir sonraki denememde mutlaka sarımsak koymayı deneyeceğim.

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino