Kremalı Petuçini Makarna

15 Mart 2015 Pazar


Malzemeler:(4kişilik)
1/2 paket kalem makarna
Haşlama suyu
1 yemek kaşığı tuz(Haşlama suyuna)
1 yemek kaşığı zeytinyağı(zeytinyağlı sade makarna haline getirmek için)
1/2 çay kaşığı tuz

Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber(ince kıyılmış)
1 kutu küçük krema
4 adet büyük boy mantar(ince kıyılmış)
2 diş sarımsak(ince kıyılmış)
3 adet taze soğan(ince kıyılmış)
1 tutam ıspanak yaprağı(kıyılmış)
Çay kaşığının ucuyla tuz
Çay kaşığının ucuyka karabiber

Yapılışı
Tencereye bol su koyulur ve kaynatılır. Su kaynayınca tuz ve makarnalar eklenip 4-5 kere çevrilir. Makarna pişene kadar da ara ara karıştırılır. Makarnalar, 8-10 dk. sonra(aldante- diri olacak şekilde)pişer ve süzgece alınır. Tencereye zeytinyağı ve tuz koyulup, makarna eklenir ve karıştırılır.
Başka bir tencereye zeytinyağı koyulur. Kırmızı dolmalık biberler eklenir ve yaklaşık 3-4 dakika kavrulur. Sarımsaklar eklenip 1-2 dk. kavrulur.Mantar eklenip 3-4 dk. pişirilir. Yaş soğan ve ıspanak da eklenerek 2-3 dk. pişirilir.1 kutu krema dökülüp  yaklaşık 5 dk., ara ara karıştırılarak pişirilir.
Ben makarnamızı tabaklara koyduktan sonra, sosu üzerine gezdiriyorum. Çok güzel oluyor.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino