Zeytinyağlı Börülce

1 Mart 2011 Salı

Malzemeler
1 kg. taze börülce
2 adet  kuru soğan
3 adet domates
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
Biberler yoksa 2 havuç
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin. Börülcelerin uçlarını temizleyin. Her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin. soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın. biberleri şertler halinde doğrayıp dizin. domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin. Tencereye zeytinyağını gezdirin. kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın. kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin. Ilık olarak yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino