Kabaklı Mantar

1 Mart 2011 Salı

Malzemeler
4 çorba kaşığı mantar, kıyılmış
1 su bardağı bayat ekmek içi
1,5 su bardağı kaşar rendesi
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
6-7 adet kabak
Kekik
Tuz
Karabiber 

Yapılışı
Kabakları tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzüp boylamasına ikiye kesin, ortalarını çıkarın. Bu çıkan içleri, ekmek içi, yumurta, tuz, biber, kekik, kaşar peynirinin yarısı ve mantarla iyice karıştırın. Önce fırını ısıtın, payreks bir kabı yağlayın. Kabakların oyulmuş kısmına hazırladığınız içi doldurun ve payrekse dizin, kalan kaşar rendesini serpin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirip,200 derece fırında15-20 dakika kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino