Yoğurtlu Kabak Yemeği

1 Mart 2011 Salı

Malzemeler
4 adet kabak
1 adet soğan
1 adet domates
1/2 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı iri bulgur (pirinç de olabilir)
Tuz
Taze nane
Maydanoz
Dereotu
Zeytinyağı
Üzeri için sarımsaklı yoğurt


Yapılışı
Kabakları yıkayın, dışını kazıyın. Küp küp doğrayın.
Tencerede bir miktar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin ve kavurun.
Daha sonra küp küp doğradığınız kabakları da ekleyip bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız bulguru ekleyin. Pirinç de olabilir ancak bulgur çok daha lezzetli oluyor. Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1 – 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Su fokurdamaya başlayınca altını kısın, kabaklar pişene kadar kaynatın.
Altını kapatmadan biraz önce doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin, 1 taşım kaynatıp kapatın. 
Not: Yemeği servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino