Pirinçli Semizotu

1 Mart 2011 Salı

Malzemeler
1 demet yıkanmış elle ayıklanıp bölünmüş semizotu
¼ su bardağı pirinç (50gr.)

2 adet soyulmuş doğranmış domates
½ adet ince doğranmış kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su (sıcak tavsiye edilir)
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker


Yapılışı:

Zeytinyağını tencereye koyup orta ateşte ısıtalım, ince doğranmış soğanı hafifçe kavuralım, semizotunu, domatesimizi ve diğer tüm malzemeyi de içine katarak 1 bardak sıcak suyu ilave edelim. Hafif ateşe alarak 15 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
Not: Pirinci önceden ıslatırsak pişme süresi azalacaktır, bu sayede semizotu çok pişmeyecek ve hem lezzeti hem de daha sağlıklı olacaktır. Sıcak su kullanmamızın amacı da aynıdır. Süreyi azaltmak ve semizotunun lezzetini korumak. Soğanları kavurmadan da çok iyi sonuç elde edebiliriz. Yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino