Pankek

28 Mayıs 2015 Perşembe


Malzemeler:(15-16 minik pankek)
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı şeker
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 silme çay kaşığı tuz


Yapılışı:
Bir kaba un ve kabartma tozu haricindeki malzemeler koyularak karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu da bu karışıma elenerek çırpılır.Hamur koyuca kek kıvamında olur. Kızdırılmış teflon tavaya,  bir küçük kepçe kadar dökülüp hafif yayılır.(Ben çay tabağı büyüklüğündeki pankek tavasını kullanıyorum. Çok kolay ve düzgün oluyor. Ama büyük bir tavanın içinde de 3-4 tane pankek pişirilebilir.)Kısık ateşte, üst kısmı delik delik olup tavayı salladığınızda tavadan ayrıldığında ters çevrilir.(Spatula ile de kenarından hafifçe kaldırıp kızarıp kızarmadığı kontrol edilebilir.)
Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. İster peynirle, ister tereyağla, balla ya da reçelle tüketebilirsiniz. Çok güzel bir kahvaltılık alternatifi oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino