Kremşantili Kurabiye

28 Mayıs 2015 Perşembe


Malzemeler:(yaklaşık 57 adet ceviz büyüklüğünde kurabiye çıkıyor.)
1 kutu yani iki paket orman meyveli toz krem şanti(kakaolu ya da sade de kullanılabilir. Toz hali kullanılacak. Süt ya da su ile karıştırılmayacak.)
1 paket vanilya
1 su bardağı zeytinyağı (istediğiniz başka bir sıvıyağ da kullanılabilir.)
3 su bardağı un

Yapılışı:
Toz krem şantiler, vanilya ve zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Un kontrollü olarak yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Hamur bütünleşen yumuşak bir hamur olmuyor, kolay birleşmiyor.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle sıkılarak yuvarlaklar yapılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırının orta katında, statik fonksiyonda, yaklaşık 15 dakika pişirilir, fırından çıkartılır. (Fırından çıkartıldığında yumuşak oluyor. Soğuyunca sertleşiyor.) Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Un kurabiyesi tarzındaki kurabiyeleri seviyorsanız bu kurabiyeye de bayılacaksınız. Hem pratik, hem lezzetli.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino