Salçalı Dana Et Sote

12 Mart 2015 Perşembe


Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr.dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan(ayıklanıp rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
2 diş sarımsak(ayıklanıp ince kıyılmış)
1 adet yeşil sivribiber(ince kıyılmış)
2 adet domates(kabuğu soyulup rendelenmiş ya da robotta çekilmiş)
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Sıcak su(yemek suyunu çektikçe, azar azar eklenir.)
Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.

Yapılışı:
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyulur ve eritilir. Dana kuşbaşı eklenir. Kapağı kapatılır. Kısık ateşte, suyunu çektikçe,(yemeğin altı kapanana kadar)ara ara sıcak su ekleyerek(toplamda 1,5-2 bardak kadar) pişirilir. Etler tencereye eklendikten yaklaşık 45 dk. kadar sonra soğan ve sarımsak eklenir.Yaklaşık 4-5 dakika sonra biber eklenir. Yaklaşık 5 dk. sonra domatesler eklenir. 15 dakika kadar domatesler de pişirildikten sonra salça eklenir.10 dk. kadar daha pişirildikten sonra baharatlar da eklenip tencerenin altı kapatılır. Kırmızıpulbiber de eklenirse muhteşem oluyor.(Kızım acı yiyemediği için ben ekleyemiyorum.)Bu arada etlerin pamuk gibi olduğu, salçalı leziz bir yemek  oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino