Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanak yaprakları(Tepsinin üzerini kaplayacak kadar, üzerlerine tuz serpilmiş)
1 adet büyük boy mor kuru soğan(soyulmuş, yarım ay doğranmış ve ortadan ikiye kesilmiş )
3 adet yaş soğan (kıyılmış)4 diş sarımsak(kıyılmış)
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates ( halka şeklinde dilimlenmiş)
1 adet limon(dilimlenmiş)
5 dilim fileto uskumru( superfresh ya da taze olabilir. Yıkanmış olmalı.)
4-5 minik parça tereyağ
(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Yapılışı:
Tepsiye 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve tepsiye yayılır. Üzerine, tepsiyi kaplayacak şekilde, ıspanak yaprakları yayılır.Üzerlerine tuzluktan biraz tuz serpilir.
Bir kaba, soğanlar, sarımsaklar, domatesler, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz koyularak elle harmanlanır. Elinizde kalan bu yağ, yıkanmış balıkların her tarafına sürülür. Ispanak yapraklarının üzerine, harmanladığımız harçtaki domateslerin hepsi; soğan,sarımsaklı harcın yarısı yayılır.Üzerlerine balıklar yayılır. Balıkların üzerine, soğan, sarımsaklı harcın diğer yarısı yayılır. Bunların da üzerine limon dilimleri ve birkaç parça minik tereyağ parçaları koyulur.Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir. (Tepsiyi ızgara telinin üzerine koyup pişiriyorum, böylece altı da çok güzel pişiyor.)
Bu tarifimle, balıklar bir nefis oluyor, bir nefis oluyor ki,iddia ediyorum, böyle bir uskumru yememişsinizdir.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder