Malzemeler:(2 kişilik)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet levrek
1 silme çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 dilim domates
2 dilim kuru soğan(tercihen mor soğan)
2 dilim limon
2 diş sarımsak
2 minik parça tereyağı
(Baharat miktarı ve çeşidi isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Yapılışı:
Tepsiye zeytinyağı, tuz ve karabiber dökülür. Yıkanan levrekler de tepsiye koyulur ve bu baharatlı yağ, levreklere iyice yedirilir.(içine de sürülür) Levreklerin içine, alttan yukarıya doğru sırasıyla, domates dilimi , soğan dilimi, limon dilimi koyulur. Bu dizimin yan taraflarına da ikiye kesilmiş birer sarımsak ve minik birer parça tereyağ koyulur.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir. Çok lezzetli oluyor. Tavsiye ederim.
Bu arada, levreğin yanına kremalı petuçini makarna çok yakışıyor. Aklınızda bulunsun.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder