Malzemeler:(5 kişilik)
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur(ince bulgur)
1 adet orta boy kuru soğan (tercihen mor soğan, ayıklanıp çok küçük doğranmış)
3 adet yaş soğan( çok küçük doğranmış)
175 gr. çiğ köftelik yağsız kıyma
4 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
3 silme tatlı kaşığı isot
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 silme tatlı kaşığı kimyon
1 silme tatlı kaşığı acı kırmızıtozbiber
1 silme tatlı kaşığı karabiber
Baharat miktarı ve çeşidi isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.
Yapılışı:
Bulgur, küçük bir tencereye koyulup yıkanır. Suyu süzülüp, çaydanlıkta kaynayan suyun üzerine, bu küçük tencere ile yerleştirilir. Çaydanlıkta kaynayan suyun buharıyla, ara ara karıştırılarak, bulgur yumuşatılır.(~5 dk. Bulgur biraz diri kalmalı, dişe gelmeli.)
Bulgur bu tencereden , çiğ köfte yoğurulacak kaba alınır. Elle karıştırılarak soğutulur.Kıyma eklenip iyice yoğurulur. Baharatlar da eklenip iyice yoğurulur.Kıyılmış soğanlar eklenir.Zeytinyağı eklenir. İyice yoğurulur. Son olarak salça da eklenip yine iyice yoğurulur. Şekil verilerek servis tabağına alınır. Çok lezzetli ve kıvamı çok güzel oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder