Pastırmalı Kuru Fasulye

17 Mart 2015 Salı


Malzemeler:(4 kişilik)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış ya da robotta çekilmiş)
2 adet domates (rendelenmiş veya kabuğu soyulup robotta çekilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
1/2 kg. haşlanmış kuru fasulye
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağ tereyağ(pastırma için)
5-6 dilim pastırma
(Baharat miktarı ve çeşidi isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Tencerede yağlar eritilir. Soğan eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 5 dk.kavrulur. Domatesler eklenip kısık ateşte yaklaşık 10 dk. pişirilir. Salça eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 5 dk. pişirilir. Sıcak su ve haşlanmış fasulye eklenir.
Bu arada, bir tavada tereyağ eritilir. Pastırma dilimleri didiklenip içine koyulur. Kısık ateşte, yaklaşık 3-4 dk. kavrulur ve hemen tenceredeki kuru fasulyenin üzerine eklenir. Pastırması da eklenen kuru fasulye, kısık ateşte yaklaşık 15 dk. daha ocakta tutulur. Yemeğin altı kapatıldıktan sonra baharatlar eklenir. Ben sık sık bu yemeği yapıyorum.Evdekiler de severek yiyor.Umarım siz de beğenirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino