Köy Çorbası

20 Mayıs 2016 Cuma


Malzemeler: (4 - 5 kişilik)
1/2 kahve fincanı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan ( ayıklanıp yıkanmış ve ikiye bölünmüş)
3 diş sarımsak (ayıklanıp bıçak sırtıyla patlatılmış)
1 adet orta boy havuç ( minik küp doğranmış)
1 adet orta boy patates ( tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
5 su bardağı su
1 silme t.k. tuz ( *Mutlaka, çorba tamamen piştikten sonra, ateşten almadan kısa bir süre önce eklenmelidir. Yoksa yoğurt kesilir.)

Terbiyesi için:
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
2 tepeleme yemek kaşığı un

Üzeri için:
1 y.k. tereyağı ya da 1/4 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı kırmızıpulbiber

(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Tencereye su koyulur. İnce bulgur, patates, havuç, soğan, sarımsaklar eklenir.Ocağın orta gözünde, orta ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. ( Yaklaşık 40- 45 dk.)Bir kapta yumurta, yoğurt ve un çırpılır. Çorbanın suyundan azar azar ilave edilerek karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya eklenir. Kısık ateşte, çorba göz göz olana kadar pişirmeye devam edilir. Ateşten almadan 5 dk. önce tuzu eklenir.
Bir tavada tereyağı eritilip kırmızıbiber eklenir. Biberli yağ çorbanın üzerine gezdirilir ve servis edilir.
Çok çok lezzetli bir çorba oluyor. Eğer taneli çorbalardan hoşlanmıyorsanız blendırdan da geçirebilirsiniz. Eğer sizin evde de bizim evdeki gibi küçük çocuk varsa; siz de biberli yağı sadece tabağınızdaki çorbaya ilave edebilirsiniz. Bu nefis çorbayı mutlaka denemelisiniz. Pişman olmayacaksınız.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino