Yayla Çorbası

20 Mayıs 2016 Cuma


Malzemeler: (4 - 5 kişilik)
1/2 çay bardağı pirinç ( orta boy çay bardağı )
1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
4 su bardağı su veya et suyu
1 silme tatlı kaşığı tuz ( Yoğurdun kesilmemesi için , tuz mutlaka çorba tamamen piştikten sonra, çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce eklenmelidir.)
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 silme tatlı kaşığı kuru nane
1 silme tatlı kaşığı kırmızıpulbiber

Terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tepeleme un

(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Tencereye 1 yemek kaşığı yağ koyularak ısıtılır. Pirinç eklenerek, karıştırılarak 4-5 dk. kavrulur. Üzerine ılık su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar haşlanır. 4 su bardağı sıcak su eklenir ve bir taşım kaynatılır. Başka bir kapta yumurta, yoğurt ve un çırpılır. Çorbadan birkaç kepçe, azar azar bu terbiyeye karıştırılarak eklenir. Böylece terbiyenin sıcaklığı çorbaya eşitlenir. Ve bu terbiye çorbaya yine azar azar karıştırılarak eklenir. Karıştırmaya ara vermeden bir taşım kaynatılır. Ateşten almadan tuzu eklenir. Ayrı bir kapta tereyağı eritilir. Nane ve kırmızıpulbiber eklenir ve karıştırılır. Çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
Nefis bir çorba oluyor. Mutlaka denemelisiniz. Eğer sizin evde de küçük çocuk varsa, biberli yağı çorbaya katmayıp, tabağınızdaki çorbaya istediğiniz miktarda, ilave edebilirsiniz. Ayrıca, evde pilavınızdan kaldıysa, kurumuş olsa bile, üzerine direkt olarak 4 s.b. su ekleyerek bu çorbayı yapabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino