Fırında Tavuklu Karnıyarık

21 Temmuz 2015 Salı


Malzemeler:
3 patlıcan(Çizgili ayıklanmış. 1 yemek kaşığı tuz katılmış suda yarım saat bekletilmiş)
300 gr. küçük kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk pirzola
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan(rendelenmiş ya da robotta kıyılmış)
2 diş sarımsak(ince kıyılmış)
2 adet sivribiber(ince kıyılmış)
2 adet domates(rendelenmiş ya da robotta kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

 Üzeri için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Yağsız tavaya küçük doğranmış tavuk pirzolalar koyulur. Kısık ateşte, yaklaşık 3-4 dk., ara ara karıştırılarak sotelenir. 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Robotta kıyılmış soğan eklenir. Yaklaşık 1-2 dakika ara ara karıştırarak sotelenir. Sarımsaklar ve sivribiberler eklenir. Yaklaşık 1-2 dk. ara ara karıştırılarak sotelenir. Domatesler eklenir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak 4-5 dk. pişirilir. Salça eklenerek, kısık ateşte, ara ara karıştırılarak 1-2 dk. pişirilir. Baharatlar eklenir ve hemen ocak kapatılır. 
Tuzlu suda bekletilmiş çizgili soyulmuş patlıcanların(bütün halde) suyu sıkılarak borcama dizilir. Patlıcanların üzerini ıslatacak kadar zeytinyağı gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir. Yağ ve baharatlar, elle patlıcanlara yedirilir. 200°C önceden ısıtılmış fanlı fırının orta rafında, yaklaşık 30 dk., patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır. Bıçak yardımıyla patlıcanların üst kısmı yarılır. Patlıcanların içleri, çok derin olmayacak şekilde çıkartılır. Oyulan kısımlara 1 çay kaşığı kadar tereyağ koyulur ve patlıcanların içlerinde gezdirilir. Tereyağ eriyince tuz serpilir. İçleri, bolca ama taşmayacak şekilde, harçla doldurulur. 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı suyun içinde çözdürülür. Yavaşça patlıcanların üzerinde gezdirilir. 180°C sıcak fırında, yaklaşık 15- 20 dk. daha pişirilerek servis edilir. İstenirse fırına vermeden patlıcanların üzerlerine domates dilimi, 2-3 cm. uzunluğunda kesilip açılmış sivribiber, rendelenmiş kaşar peynir de serpilebilir. 
Mükemmel ötesi bir lezzet oluyor. Patlıcanların fırınlanarak pişirilmiş olması sebebiyle de sağlıklı, hafif, çok güzel bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.






0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino