Andaloz Çorbası

26 Şubat 2015 Perşembe


Malzemeler
1 küçük çay bardağı pirinç(1 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulmuş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
1,5 silme tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz yaprağı


Yapılışı
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyup eritilir. Un ilave edilerek 2-3 dk. kavrulur. Salça da eklenerek 1 dk. daha kavrulur.6 bardak su katılıp kaynatılır.Ufak bir tavada,1 yemek kaşığı zeytinyağında pirinç kavrulur. Kaynayan suyun içine pirinç, tuz, karabiber eklenir. Pirinçler şeffaflaşıp yumuşayana kadar kaynatılmaya devam edilir.Pirinçler yumuşayınca kıyılmış maydanoz yaprağı ilave edilir ve birkaç dakika daha kaynatılıp çorbanın altı kapatılır. Maydanozu en son koyup altını kapattığım için maydanozlar diriliğini ve lezzetini kaybetmedi. Çeşnicibaşım:-) , sevgili eşim bu çorbayı çok beğendi. Umarım siz de beğenirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino