1 kilo taze fasulye
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 adet büyük domates
1 küçük kahve fincanı mısır özü yağı
Tuz
Kırmızıbiber
2-3 su bardağı sıcak su
YapılışıSoğanları yemeklik doğrayın. Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın. Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, salça, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.
Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin.
20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
2-3 su bardağı sıcak su
YapılışıSoğanları yemeklik doğrayın. Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın. Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, domates rendesi, salça, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.
Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin.
20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder