100 gr. kuru bamya (2 saat önceden ıslatılmış)
1/2 kg. kuş başı dana eti
2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 kaşık tereyağı
1/2 adet limon suyu
1 çorba kaşığı dolu nane
1 diş sarımsak
1 baş soğan
Yapılışı
Yağ tencerede hafifçe eritilir. Et, ince doğranmış yeşil biber, 1 diş sarımsak, ince doğranmış soğan birkaç kez çevrilir. Domates rendelenmiş olarak ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Nohutlar ilave edilir. Tencereye 3 su bardağına yakın su konularak nohutlar yarı pişmiş duruma getirilir. Bamya ve limon suyu ilave edilir. Nohut ve bamya suyunu çekene kadar pişirilir. İneceğine yakın üzerine bol nane dökülür.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder