Bir büyük kase haşlanmış kuru bamya
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
100-150 gram kıyma
1-2 dilim ekmek içi
Yeteri kadar tuz
Karabiber
1 adet limon
3-4 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
Yapılışı
İlk önce kuru bamyaları su dolu bir tencereye koyup, içine sirkeyi ilave ederek yumusayıncaya kadar pişirelim. İsterseniz sirke yerine içerisine yarım limon sıkabilirsiniz. Daha sonra kıymanin içine biraz tuz, çok az ekmek içi, biraz karabiber ilave ederek iyice yoğuralım ve ufak ufak parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapalım. Bir tencereye yağımızı koyduktan sonra soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım ve hemen ardından küp küp doğranmış havucu ilave ederek birlikte kavurmaya devam edelim. Ardından köfteleri tencereye alalim ve tencereyi sallayarak köftelerin bir miktar kızarmasını sağlayalım. Köfteleri önceden de başka bir yerde kızartabilirsiniz. Köftelerde kızardıktan sonra salçasını, kaynamış suyunu (2-3 bardak kadar) ve limon suyunuda ilave edelim. Biraz tuz, karabiber ilave edelim. En son olarak da haşlanmış bamyaları tencereye koyarak birbiriyle özleşmesini sağlayalım. Bamyalar önceden pişmiş olacağı için çok fazla pişirmeyelim.
Afiyet olsun.
İlk önce kuru bamyaları su dolu bir tencereye koyup, içine sirkeyi ilave ederek yumusayıncaya kadar pişirelim. İsterseniz sirke yerine içerisine yarım limon sıkabilirsiniz. Daha sonra kıymanin içine biraz tuz, çok az ekmek içi, biraz karabiber ilave ederek iyice yoğuralım ve ufak ufak parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapalım. Bir tencereye yağımızı koyduktan sonra soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım ve hemen ardından küp küp doğranmış havucu ilave ederek birlikte kavurmaya devam edelim. Ardından köfteleri tencereye alalim ve tencereyi sallayarak köftelerin bir miktar kızarmasını sağlayalım. Köfteleri önceden de başka bir yerde kızartabilirsiniz. Köftelerde kızardıktan sonra salçasını, kaynamış suyunu (2-3 bardak kadar) ve limon suyunuda ilave edelim. Biraz tuz, karabiber ilave edelim. En son olarak da haşlanmış bamyaları tencereye koyarak birbiriyle özleşmesini sağlayalım. Bamyalar önceden pişmiş olacağı için çok fazla pişirmeyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder