1 adet soğan
Zeytinyağı
Tereyağı
300 gr. Risotto pirinci (olması şart değil bol su çekebilen pirinç çeşidi olabilir)
Sebze, et veya tavuksuyu
400 gr. Hokaido kabak
2,5 yemek kaşığı Parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Soğanı ufak ufak doğrayıp zeytinyağı ile hafif kavurun. Kabağı ufak ufak doğrayıp soğana ilave edip kavurun. Pirinci ilave edip hafif kavurun. Yarım su bardağı su, tuz ve karabiberi ilave edip devamlı karıştırın. Pirinç suyu çekince, hazırlamış olduğunuz et suyu, sebze suyu veya tavuk suyunu bir kepçe ile pirinç suyunu çektikçe ilave edip devamlı karıştırın. Pirinçler yumuşayana kadar bu işlemi devamlı tekrarlayın. Biraz zahmetli oluyor ama risottonun en büyük özelliği zaten bu işlem. Pirinçler tamamen yumuşayınca, ufak bir kaç parça tereyağı ve rendelenmiş Parmesan peynirini pilava ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tabaklara pilavı koyup üstüne hafif zeytinyağı gezdirip, rendelenmiş parmesan peyniri ile servisinizi yapın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder