1 kg. pırasa
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 demet dereotu
3 adet soğan
1/2 su bardağı zeytinyağ
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Pırasa ayıklanıp 5-6 cm boyunda kesilip, yıkanır. Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur. Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez). Soğan yarım ay halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur. Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder