Malzemeler:(4 kişilik)
2 su bardağı yıldız şehriye
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (Lezzetli olması için suyun yarısı için tavuk suyu kullanılabilir.)
1 silme tatlı kaşığı tuz4-5 damla limon suyu
Bir fiske şeker
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Tencereye tereyağ koyulup eritilir. Yıldız şehriyenin yarısı eklenir ve kısık ateşte, yaklaşık 3-4 dakika, rengi dönene kadar ara ara karıştırılarak kavrulur. Sonra yıldız şehriyenin diğer yarısı da eklenir ve birkaç kez çevrilir. (Pilavın iki renkli olması için sonradan eklenen kısım çok kavrulmaz.) Sıcak su eklenir. Tuz, limon suyu ve şeker katılır. Karıştırılır. Kapağı kapatılır. Harlı ateşe getirilir. Su fokurdamaya başlayınca ocak kısık ateşe getirilir. 15- 20 dk. sonra pilav karıştırılıp kontrol edilir. Suyunu iyice çekmişse ocağın altı kapatılır. Eğer suyunu tam çekmemişse 5-10 dk. daha ara ara karıştırılarak, suyunu tam çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. Daha sonra ocak kapatılır ve pilav kapağı açık olarak yaklaşık 10 dk. dinlendirilir. Görseli çok güzel. Çok da lezzetli bir pilav oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder