Malzemeler:
1 adet patates(soyulup ikiye kesilmiş)
1adet kuru soğan(soyulmuş , bütün olarak kullanılacak)
1adet havuç(üzeri kazınmış ve ikiye kesilmiş)
4 diş sarımsak(ayıklanmış, bütün olarak kullanılacak)
2-3 adet defne yaprağı(ikiye kırılmış)
2 adet kalçalı tavuk but(tütsülenip yıkanmış. Bütün tavuk da kullanılabilir.)
Bir tencere su
Yapılışı:
Tencereye su koyulur. Ocak açılır ve harlı ateşe getirilir. Tencere ocağa alınır. Tencereye hemen patates, soğan, havuç, sarımsak ve defne yaprağı eklenir. Ve kaynaması beklenir. Bu arada, tavuklar tütsülenip yıkanır ve çatalla birkaç yerinden delinir. Su kaynayınca tavuklar suya bırakılır. Ocak orta ateşe getirilir. Kapağı açık olarak yaklaşık 40-45 dk. pişirilir. (Aralarda, pişmekte olan tavuklara farklı yerlerinden çatal batırılarak; içlerinin iyi pişmesi sağlanır.)Altı kapatıldıktan sonra da tavuklar 10-15 dk. suyun içinde kalırsa daha güzel oluyor. Bu şekilde hem tavuk suyu hem de haşlanmış tavuk elde edilmiş oluyor. Çok faydalı ve lezzetli. Haşlanmış tavuk da diyetlerin vazgeçilmezi.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder