Malzemeler:
200 ml. krema(1kutu)
100 gr. bitter çikolata
100 gr. sütlü çikolata
Yapılışı:
(Ganaj, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir kremadır. Kullanılacağı yere göre çikolata ile krema oranı değiştirilebilir. İkiye bir ölçü (iki ölçek çikolataya bir ölçek krema) pasta arasına tercih edilirken, çikolatalı truff gibi tariflerde birebir ölçek kullanılır.)
Krema, küçük bir tencereye koyulur ve ocağın üzerine alınır. Kısık ateşte krema iyice ısınınca, kaynamasına yakın,ocaktan alınır. Kırılmış çikolatalar içine atılır ve çırpma teliyle karıştırılarak eritilir. Pürüzsüz kıvama getirilir. Biz ganajı daha sonra fondüye koyuyoruz.(Fondüyü züccaciyelerde bulabilirsiniz. Fondü sayesinde ganaj sıcak kalıyor.)Meyve tabağı hazırlayıp , meyveleri çikolatalı ganaja batırarak yiyoruz. Cafelerde satılan çikolatalı fondünün aynısı oluyor. Hatta ondan da nefis oluyor. Muhakkak denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder