Malzemeler:
500 gr. hindi ızgara
1 küçük çay bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvı krema
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak(ayıklanıp dövülmüş ya da rendelenmiş)
1 tutam dereotu(ince kıyılmış)
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1 silme çay kaşığı tuz
(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı zeytinyağıYapılışı:
Bütün malzemeler bir kapta biraraya getirilir. Elle iyice harmanlanır. Kabın üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur. Isıtılır. Buzdolabından çıkarılan hindiler sostan çıkarılarak tavaya alınır. Yaklaşık 10 dk. kadar orta ateşte pişirilir. Sonra kapağı kapalı olarak yaklaşık 20-25 dk. daha pişirilir.
Hindi eti yediğinize inanamayacaksınız. O kadar yumuşak ve lezzetli oluyor ki.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder