Tavuklu Sebzeli Börek

9 Temmuz 2015 Perşembe


Malzemeler:(3 adet)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. kemiksiz kuşbaşı tavuk pirzola
2 diş sarımsak(kıyılmış)
3 adet sivribiber(kıyılmış)
1 büyük boy domates(minik küp doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
200 gr. garnitür(havuç,patates,bezelye)
2 adet yufka

Üzerine:
1 yumurta sarısı
Zeytinyağı
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur. Kuşbaşı doğranmış tavuk pirzolar eklenir. Yaklaşık 5-6 dakika, orta ateşte, ara ara karıştırarak sotelenir. Sarımsaklar eklenir. 1-2 dakika, kısık ateşte ara ara karıştırarak sotelenir. Sivribiber eklenir. 1-2 dakika, ara ara karıştırarak sotelenir. Domatesler eklenir. 3-4 dakika, ara ara karıştırarak pişirilir. Salça ve baharatlar eklenerek,1-2 dakika ara ara karıştırarak pişirilir. Oda ısısındaki ya da sıcak garnitür eklenir. Karıştırılır. Tavanın altı kapatılır. Ilınmaya bırakılır. Bir yufka dörde bölünür.İlk parça kaseye serilir. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürülür. Diğer yufka dilimi bunun üzerine serilir. İç malzeme doldurulur. Karşılıklı yufkalar birbiri üzerine kapatılır.Fırçayla yağlanır. Ters çevrilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur. 1,5 yufkadan oldukça doyurucu 3 adet börek çıkıyor. Üzerilerine fırçayla zeytinyağı ve yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180°C fırında , turbo konumunda, orta rafta, yaklaşık 30 dakika, böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Çok lezzetli, doyurucu bir börek oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Afiyet bal şeker olsun.









0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino