Malzemeler:(3-4 kişilik)
1 kg. tavuk kanat
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 silme çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı süt
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Yapılışı:
Bir kaba, kanatlar dışındaki bütün malzemeler koyulur. Karıştırılır. Kanatlar da eklenir ve bütün malzeme kanatlara ,elle mıncıklanarak yedirilir. Kabın üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabına koyulur. Kanatların marine olması için en az yarım saat bekletilir. (1-2 saat bekletmek, kanatların sosla daha da lezzetlenmesini sağlıyor.) Tavuk kanatlar buzdolabından alındıktan sonra, sosun içinden alınarak fırın tepsisine dizilir. (Daha da çıtır tavuklar için kanatlar ızgara teline dizilir. Fırınınızın mahvolmaması için; ızgara telinin alt rafına fırın tepsisi koymayı unutmayın.:))Önceden 180 ° ısıtılmış fırının fanlı modunda, orta katta, kanatlar iyice kızarana kadar, yaklaşık 30 dk. pişirilir. (Fırınların pişirme sürelerinde farklılıklar olabiliyor.Bu nedenle ilk 15-20 dakikadan sonra kanatları ara sıra kontrol etmekte fayda var.)
Mükemmel ötesi tavuk kanatlarınız hazır. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder