600 gr. mantarların şapka kısımları(Mantarların sapları kullanılmayacak.)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
3 diş sarımsak
1 silme çay kaşığı tuz (sarımsakları dövmek için)
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Yapılışı:
Tavaya zeytinyağı koyulur. Zeytinyağı ısınınca ince kıyılmış mantarlar tavaya atılır. Mantarlar kısık ateşte ara ara karıştırılarak sotelenir. Mantarlar su salmaya başladıktan sonra orta ateşe getirilerek, ara ara karıştırılarak, suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dk. pişirilir. Mantarlar ocaktan alınıp başka bir kapta soğumaya bırakılır. Başka bir kapta yumurta, galeta unu ve tuz karıştırılır. Mantarlar bu karışıma bulanır. Tavaya ayçiçek yağı koyularak kızdırılır. Mantarlar içine atılarak kızartılır. Kızarınca havlu kağıt serili tabağa alınarak fazla yağı süzdürülür.
Sarımsaklar 1 silme çay kaşığı tuzla dövülür. Yoğurtla karıştırılır.
Kızartılmış mantarlar tabağa koyulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine kırmızı pul biber eklenerek biraz köpürene kadar 5-6 sn. karıştırılır.
Tabaklardaki mantarların üzerindeki sarımsaklı yoğurdun üzerine kırmızı pul biberli tereyağı gezdirilir.
İnanılmaz hafif ve lezzetli bir yemek oluyor. Çok güzel bir sebze yemeği alternatifi. Mutlaka denemelisiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder