Malzemeler:(2-3 kişilik)
Yaklaşık 350 gr. rende domates(yaklaşık 5 orta boy domates rendesi)
3 adet sivribiber(ince kıyılmış)
1/2 su bardağı su(biraz sulu sevdiğimiz için ben katıyorum. Domatesleriniz çok suluysa koymayabilirsiniz.)
400 gr. çözdürülmüş karides(taze karidesten yapılacaksa sirkeli suda haşlanmış ve ayıklanmış olmalı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 silme çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı rende kaşar peynir
Yapılışı:
Borcama zeytinyağı, domates, sivribiber, su, tuz, karides koyulur. Elle karıştırılır. İçine ve üzerine parça parça tereyağ koyulur. Önceden ısıtılmış 200°C fırının turbo konumunda, orta rafta, yaklaşık 20 dakika pişirilir. Üzerine rende kaşar serpilip, kaşar peynir kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilip fırından alınır.
Çok lezzetli bir karides yemeği oluyor.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder