Malzemeler:
~ 1500 gr. mezgit fileto (6 dilim)
1 su bardağı un
1 silme çay kaşığı tuz
1 yumurta
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Mezgitler yıkanarak bir kaba alınır.
Ayrı bir kaba yumurta kırılır ve çırpılır.
Başka bir kaba da, un ve tuz koyularak karıştırılır. Balıklar önce yumurtaya sonra da tuzlu una bulanır. Bu arada tavaya yağ koyularak kızdırılır. Yumurtaya ve sonrasında tuzlu una bulanan mezgitlerin fazla unu silkelenerek kızgın yağa atılır. Önlü arkalı yaklaşık 7-8 dakika kızartılır. Kızaran balıklar havlu kağıt serili tabağa alınarak sıcak olarak servis edilir.
Muhteşem bir balık, muhteşem bir yemek. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder