Kabak Sandal Sefâsı

9 Ocak 2016 Cumartesi


Malzemeler:
3 adet kabak
300 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 adet sivribiber
1 yemek kaşığı domates salçası (1/2 su bardağı su ile karıştırılacak.)
1 silme çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Zeytinyağı
~ 6 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)

Yapılışı:
Kabaklar yıkanır, uçları kesilir. Kabaklar soyulmadan boylamasına iki eşit parçaya bölünür. Kaşıkla çekirdekleri oyularak çıkarılır. Üzerlerine (6 parça kabak) biraz zeytinyağı gezdirilir. Biraz tuz ve karabiber serpilir. Zeytinyağı ve baharatlar elle kabakların her tarafına dağıtılır. Önceden 200 °C ye ısıtılmış, fanlı alt-üst pişirme modundaki fırının orta rafında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.  Bu arada ufak bir tencere ocağa alınarak ısıtılır. İçine kıyma koyulur. Orta harlı ateşte ara ara karıştırılarak kıymalar kavrulur. Bir tutam tuz atılır. Rendelenmiş ya da robotta çekilmiş soğan eklenir. 3-4 dakika kavrulur. İnce kıyılmış biberler eklenir. 3-4 dakika kavrulur. Rendelenmiş ya da robotta çekilmiş domatesler eklenir. 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pişirilir. Salça yarım su bardağı suyun içinde açılarak eklenir. 3-4 dakika daha pişirilir. Baharatlar eklenir. Ocak kapatılır.
Bu arada pişen kabaklar fırından çıkarılır. Kabak kayıklarının içindeki çukurlar kıymalı harç ile doldurulur. Her kabağın üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi serpilir ve tekrar fırına verilir. Bu şekilde de yaklaşık 10 dakika, kaşar peynirler kızarana kadar pişirilir. Ve fırından çıkarılıp sıcak olarak servis yapılır.
Bir kabak yemeği ancak bu kadar lezzetli olur, dedirtecek bir tarif. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Afiyet bal şeker olsun.




0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino