1 kg. Norveç somon balığı(dilimlenmiş)
4 adet sivribiber (ince doğranmış)
6 diş sarımsak(ayıklanıp ince doğranmış)
4 adet orta boy domates(ayıklanıp küçük küp doğranmış)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
Çay kaşığının ucuyla karabiber
(Baharat çeşidi ve miktarı, isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)
Yapılışı:
Balıklar yıkanıp yassı bir güvece dizilir.( Seramik fırın kabı,borcam ya da balık şeklindeki güveçlere porsiyonluk da hazırlanabilir.) Üzerlerine tuzlukla biraz tuz serpilir. Yağ koymadan, 180°C önceden ısıtılmış fırının fanlı modunda, orta rafta, yaklaşık 40 dakika pişirilir. Bu arada bir kaba doğranmış domates, sarımsak, biber ve tuz katılır. Domateslerin sululuk durumuna göre, 1 çay bardağı sıcak su da eklenir. Karıştırılır. Balıklar pişince fırından çıkarılır. Hazırladığımız sos, balıkların üzerine dökülür. Tekrar fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika daha pişirilir. İstenirse fırından çıkarmadan 10 dakika kadar önce, balıkların üzerine kaşar peynir rendesi de serpilebilir.
Mükemmel bir balık ziyafeti istiyorsanız mutlaka deneyin. Nefis oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder