Tavuklu Mantar Borani

25 Mayıs 2015 Pazartesi


Malzemeler:(2 kişilik)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
180 gr. kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk pirzola
400 gr. mantar (yaklaşık 3-4 mm. kalınlığında doğranmış)
Çay kaşığının ucuyla tuz
1/2 çay kaşığı karabiber(kırmızıtozbiber de olabilir. Acı sevmiyorsanız ya da bende olduğu gibi evde küçük çocuğunuz varsa koymamanızda fayda var.:-) )
4 adet sarımsak (Ayıklanacak ve yıkanmadan 1 çay kaşığı tuzla dövülecek.)
250-300 gr. yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 silme tatlı kaşığı kırmızıpulbiber
1 silme tatlı kaşığı domates salçası
(Baharat çeşidi ve miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.)


Yapılışı:
 Tavaya zeytinyağı koyulur. Küçük kuşbaşı doğranmış tavuklar eklenir.Kısık ateşte yaklaşık 7-8 dakika, ara ara karıştırarak pişirilir. Mantarlar eklenir. Ara ara karıştırılarak, mantarlar suyunu salıp çekene kadar, orta ateşte yaklaşık 7-8 dk. pişirilir. Ocak kapatılır. Çay kaşığının ucuyla tuz eklenir. Karabiber eklenir.
 Sarımsaklar 1 çay kaşığı tuz ile dövülerek yoğurt ile karıştırılır. 
 Tavuklu mantar tabaklara alınır. Biraz ılıyınca, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. 
 Ufak bir tavada tereyağı eritilerek kırmızıpulbiber ve salça eklenir. Yaklaşık 1 dk. karıştırılarak biraz kavrulur ve sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirilir. 
Bu tarifi sadece mantarla da yapabilirsiniz. Tavukları kendi yağıyla pişirip yağ katmadan mantarları da pişirebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdun üzerine de yağ dökmezseniz harika bir diyet yemeğine dönüşür. İnanılmaz lezzetli, nefis bir yemek oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet bal şeker olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder

Lezzet Mucidi Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino